13/04/2019

ЯКЩО Я АВТОРА ЗНАЮ, ШВИДКО КНИГУ ВИБИРАЮ


Відчинивши двері до бібліотеки, читачі потрапляють в книжкове царство, де живуть їхні друзі – книги. Тут вони бачать перед собою тисячі книг. Бібліотека відкриває читачам свої скарби за допомогою відкритого доступу до фонду, каталогів, книжкових виставок.
Коли читач зануриться у книжковий фонд, переставляючи книг з однієї полиці на іншу, це ускладнює згодом пошук потрібної книги. Адже читач може поставити книгу не туди куди потрібно. Аби цього не сталося, рятувальним кругом для користувачів стане бібліотечний каталог.
Бібліотечний каталог – це перелік книг та інших документів, що є у фонді бібліотеки. Каталоги в бібліотеці бувають алфавітні і систематичні. У цих каталогах всі книги зібрані за алфавітом.
В Козівській районній бібліотеці для дітей відбулася бібліографічна гра «Якщо автора я знаю, швидко книгу вибираю», в ході якої читачі п’ятого класу здійснювали пошук книг за допомогою алфавітного каталогу. Під час заходу учасники знайомилися зі своїми улюбленими книгами, разом визначали автора того чи іншого твору.











Немає коментарів:

Дописати коментар