30/01/2020

КРУТИ 1918. ЇХ ПЕРШИЙ БІЙ – ОСТАННІЙ БІЙ


29 січня в Україні вшанували пам'ять Героїв Крут. Бій під Крутами став символом героїзму молодого покоління в боротьбі за незалежність України. Сміливість та жертовність учасників бою зробила їх прикладом для майбутніх поколінь захисників України. З ними порівнюють захисників Донецького аеропорту в теперішній російсько-українській війні. Тому героїв Крут називають першими кіборгами.
Вшануванню пам’яті загиблих під Крутами Козівською центральною районною бібліотекою проведено цикл заходів для різних категорій користувачів.

Зокрема, у читальній залі районної бібліотеки спільно із учнями Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 відбувся День інформації «Велич і безсмертя Героїв Крут» та  проведено для старшокласників історико-патріотичну годину «Їх перший бій – останній бій», під час проведення було переглянуто документальний фільм «Крути 1918». Після перегляду якого всі присутні дійшли до висновку: не можна викреслити з людської пам’яті той великий та безсмертний подвиг юних студентів, що захищали українську державність, поклавши на її вівтар найцінніше – власне життя.
До уваги користувачів бібліотеки оформлено виставку-нагадування «Крути – подвиг і трагедія». В бібліотеці зібрано матеріал з періодичних видань та оформлено тематичну папку для користувачів «Героїка трагедії Крут». На громадському радіо Козови виступили гуртківці Козівського БДЮТ із добіркою матеріалів та віршів, звучала тематична музика.






Немає коментарів:

Дописати коментар