22/01/2020

СОБОРНІСТЬ ДУХУ, РОЗУМУ І СЕРЦЯ



В історії становлення незалежної України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу.
22 січня ввійшло до національного календаря як велике державне свято – День Соборності України.  З нагоди цієї важливої історичної дати у Козівській центральній районній бібліотеці організовано книжкову виставку: «Соборність духу, розуму і серця», на якій представлена література, що висвітлює тернистий шлях України до соборності. 
Тож в День Соборності в Козівській районній бібліотеці пройшов день бібліографії «Соборність України: від ідеї до сьогодення» під час його проведення завідувач відділу обслуговування  Любов Рубашевська провела екскурс в історію «Історичний урок єднання». Захід відвідали працівники Козівського дитячого парку «Лісова пісня». Під час якого присутні переглянули фільм «Злука. Українська революція»
Також працівники бібліотеки взяли участь у флешмобі «Соборна. Вільна. Неподільна!», який проходив на центральній площі Козови. На громадському радіо звучали історичні матеріали, пісні та вірші. Дані заходи пройшли  з метою відродження паростків духовності, пробудження у своїх користувачів зацікавленості  до поглибленого вивчення історії та культурних надбань українського народу, виховання поваги та любові до рідного краю, його історичного минулого і сучасності.


Немає коментарів:

Дописати коментар