31/01/2020

ДОЛЯ НЕСТАЙКОВИХ СОНЯЧНИХ ЗАЙЧИКІВ


30 січня минає 90 років від дня народження цього дивовижного письменника, книги якого користуються великою популярністю серед читачів Козівської районної бібліотеки для дітей.
Всеволод Нестайко –  класик сучасної української дитячої літератури. Усі його книги та оповідання відрізняються яскравими персонажами, веселими і захоплюючими пригодами, фірмовим авторським гумором, а також повчальними історіями, які виховують в дітях тільки позитивні якості. Письменник отримав велику кількість нагород, в тому числі і Орден князя Ярослава Мудрого V ступеня.



Книги В. Нестайка перекладено двадцятьма мовами світу, в тому числі англійською, німецькою, французькою, іспанською, російською, арабською, угорською, румунською, болгарською, словацькою та іншими.
За творами Всеволода Нестайка знімалися фільми, що завоювали міжнародні нагороди. Телефільм «Тореадори з Васюківки» одержав на міжнародному фестивалі в Мюнхені Гран-прі, на Міжнародному фестивалі в Алегзандрії (Австралія) — головну премію. Кінофільм «Одиниця з обманом» премійовано на Всесоюзному кінофестивалі у Києві та відзначено спеціальним призом на кінофестивалі у Габрово (Болгарія).
Всеволод Нестайко! – і відразу є на обличчях переважної більшості дітей заквітнуть усмішки, а в очах їхніх мам і тат заграють веселі бісики. Та й чимало бабусь і дідусів це прізвище не залишить байдужими: вони тут же засвітяться сонечками, бо пригадається їм власне дитинство...

І немає в цьому анічогісінького дивного: адже дитячий письменник Всеволод Зіновійович Нестайко своїми веселими, дотепними, мудрими й непересічними повістями й казками радує, веселить і повчає, у найкращому розумінні цього слова, вже не одне покоління, бо за плечима в нього — десь під сотню виданих книжок, ціла авторська бібліотека! Та ще з десяток іскрометних пригодницько-фантастичних творів, нових казкових повістей чекають на робочому столі письменника на зустріч із малими читачиками.
30 січня минає 90 років від дня народження цього дивовижного письменника, книги якого користуються великою популярністю серед читачів Козівської районної бібліотеки для дітей.
Свою подорож у світ пригод здійснили учні 5-Б класу Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 (вчитель Ольга Гунько), для яких бібліотекарі підготували огляд-портрет «Доля Нестайкових сонячних зайчиків». Також пошановувачі творів письменника жваво обговорювали прочитані твори та з цікавістю розглядали новинки Нестайка, які є в бібліотеці.
До святкового ювілею працівники бібліотеки підготували книжкову виставку-подорож «Твої ровесники в творах Нестайка».
Юні друзі! Всеволод Нестайко належить до тих письменників, які пишуть не тільки повчально, а й цікаво і весело. Він на все життя зберіг здатність радіти і щедро дарувати радість іншим. Він справжній дитячий письменник. Отож, познайомтеся з героями його книг у Козівській районній бібліотеці для дітей. Через пригоди, які трапляються з друзями, ви пізнаєте, що таке людська гідність, чесність, дружба.












Немає коментарів:

Дописати коментар