22/02/2020

ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЯМ!



День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.

20 лютого в приміщенні  Кривенській ЗОШ І-ІІ ст. пройшла година реквієм «Вічна пам'ять героям!».

Вчитель історії Степан Іванович Крижановський розповів про трагічні події зими 2013-2014 рр., Степан Геник – учасник АТО і подій на Майдані згадав про події зими 2014 року: – «Тоді, у Києві, на Майдані, на вулицях Грушевського та Інститутській, у мирний та цивілізований час гинули за честь, за волю, за право бути народом, найкращі сини і дочки України. За цю самопожертву українці їх канонізували до Небесного воїнства, щоб вони захищали країну від лиха, пильнували й оберігали її з небес».
Ведучі заходу Сніжана Шанайда, Соломія Цокало, Вікторія Бойко ще раз нагадали всім хронологію подій, читали вірші і заспівали пісні «Серденько Марії» та «Пливе кача..». Соломія Біла і Мар’яна Бурило прочитали вірш "Мамо не плач"... Було показано документальний фільм «Небесна сотня в вирій полетіла…»
Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної сотні і односельчанина Олександра Орляка.
В Кривенській сільській бібліотеці оформлено виставку «Небесна сотня. Герої не вмирають» . Маленькі відвідувачі бібліотеки зробили паперових ангелів . Ці янголи – ніби обереги нашого мирного життя сьогодні тут, на цій землі та віра у наше світле майбутнє, у завтрашній день.   
 Надія Асатрян, бібліотекар с. Криве







Немає коментарів:

Дописати коментар