21/02/2020

МОВО РІДНА – СЛОВО РІДНЕ


Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо вона така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов'я, бо лине вона, як ніжна пісня співучого соловейка.
21 лютого, у Міжнародний день рідної мови, до Козівської районної бібліотеки для дітей завітали вихованці літературного гуртка Козівського БДЮТ (керівник гуртка Павленчак В.В.), які є учнями 4-А класу (кл. керівник Рябченко Т.С.) підготували і провели літературну годину «Мово рідна – слово рідне», щоб ознайомитися з мовними традиціями, що сягають сивої давнини та дізнатися про довгий і тернистий шлях розвитку української мови.
По особливому також пройшло свято до Дня рідної мови для учнів 3-А класу (класний керівник Карпович Г. Т., а також Мартинюк Г.М., Личак Л.Я.)

Діти декламували вірші про мову, дізналися про багатство рідної мови, дізналися як вони знають свою мову, переглянули виставку книг «Мов джерельна вода, рідна мова моя», яку підготували для них працівники дитячої бібліотеки.

















Немає коментарів:

Дописати коментар