02/06/2021

5 червня – ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА


«Грандіозні речі робляться грандіозними засобами.
Одна природа робить велике даром»
                                                                    Герцен А. І.

Всесвітній день охорони навколишнього середовища щороку 5 червня звертає увагу людей на проблеми екології, проводиться під егідою Організації Об’єднаних Націй. Головна мета свята – стимулювати активну діяльність світового співтовариства, спрямовану на збереження балансу в природі та навколишньому середовищі.

Свято відзначається з 1972 року, коли вперше було заявлено на весь світ про серйозні проблеми навколишнього середовища. Учасники історичної Стокгольмської конференції вирішили заснувати це свято, щоб сприяти просуванню ідеї бережливого ставлення до природи.

Кожен для себе повинен знайти шляхи, для покращання навколишнього середовища. Можливо, хтось прибере сміття у своєму дворі, а дехто просто не залишить слідів свого перебування на природі. Але разом ми зробимо наше довкілля кращим, і надалі не забуватимемо про його охорону та збереження природних скарбів, бо це взаємодія людини й природи. Вона являє собою систему державних і суспільних заходів, спрямованих на гармонійну взаємодію суспільства й природи, збереження та відтворення природних ресурсів. Сьогодні екологічні проблеми входять до переліку найактуальніших і визначають рівень благополуччя як всієї світової цивілізації, так і кожної країни зокрема.
Заходи до Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища проводяться у більшості країн світу як на державному рівні, так і на рівні невеликих колективів, навчальних закладів, шкіл, дворів, кварталів. Відзначення цього дня кожного року допомагає привернути увагу суспільства до проблем довкілля і підкреслює гостру необхідність у зміні відношення людини до раціонального використання та відтворення природних ресурсів.

Література по даній тематиці знаходиться у фондах Козівської центральної публічної бібліотеки. А сьогодні представлена на виставці. 


Немає коментарів:

Дописати коментар