02/04/2013

1 КВІТНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПТАХІВ



Невід’ємною частиною нашого життя є птахи. По старому звичаю з 21 березня починається місяць птахів. Діти присвячують його маленьким друзям, розвішуючи на деревах годівнички, таким чином, влаштовують безкоштовні їдальні для милих гостей, проводять свята зустрічі з птахами.
Міжнародному дню птахів у районній бібліотеці для дітей було оформлено книжкову виставку «Птахи нашого краю».
З птахами пов’язано чи не найбільше народних вірувань, пісень, казок, звичаїв, традицій… Вони перші приносять нам навесні вістку про зародження ще одного витка життя. 
На початку квітня більшість пернатих повертається додому. Адже половина птахів, що водяться в Україні, щороку відлітають на зиму в теплі краї. Деякі види повертаються на батьківщину ще з середини березня. Традиційно першими прилітають лелеки, жайворонки та гуси, які вважаються вісниками весни.
Вчитель початкових класів Марків Наталія Михайлівна разом із своїми вихованцями, учнями 1-В класу, відвідали бібліотеку й ознайомилися з виставкою. Бібліотекар читального залу Діана Василівна Дячишин захопила діток короткою і доступною розповіддю про цікаві факти з життя пернатих друзів.

Немає коментарів:

Дописати коментар