08/04/2013

СВЯТО ДИТИНИ І КНИГИ

«Завжди було і буде вічне –
 дитина з книжкою в руці»
Д. Чередниченко
          
Дитинство – це той неповторний час, коли дитина відкриває для себе світ, коли в ній жевріє іскринка творчості, а саме життя є стихією гри.
Той, хто пізнав радість спілкування з друкованим словом, добре знає про те, що читання – це бурхлива гра уяви, інтенсивна робота думки, творчий процес, який дає ні з чим незрівнянну насолоду.
Щороку, в цю пору, бібліотеки України, освітні заклади, осередки книголюбів, наповнені приємними клопотами, пов’язані з відзначенням традиційного свята Книги.
З 2 по 6 квітня районна бібліотека для дітей проводила цикл заходів в рамках Тижня дитячого читання «Хай Україна вся читає, бо книга нас усіх єднає».
«Книжчині іменини» проходили цікаво й урочисто. Користувачі бібліотеки, а це учні 6-х класів Мартинишин Юлія, Бацман Ірина, Михальчук Роман, Кіналь Андрій разом з бібліотекарем читального залу Д.В. Дячишин підготували виступ про те, яку важливу роль відіграє добра дитяча книга у пізнанні, розвитку та духовному збагаченні юного покоління. Гармонійно переплітались пісні про книгу та казку у чудовому виконанні Рудавської Аліни, Михайлюк Олі та Михайлюк Юлі.
 А родзинкою свята, яке тривало кілька днів поспіль, є лялькові вистави «Коза-Дереза» та «Петько-халамидник»(авторська) за участю учнів 3-4 класів та їх керівників гуртків дитячого парку «Лісова пісня»  А.В Нечипорук та Г.В. Сінгалевич. Це ті вистави, що засвітили іскринки доброти у дитячих очах та не залишили байдужим жодного глядацького серденька. Красиві декорації, вишукані лялькові персонажі, вдало підібрані фонограми та відмінна акторська гра створили атмосферу чарівності та роздумів над диво-казкою.
 А також свято завітало до дитячого садка «Сонечко», де наймолодші глядачі поринули у світ чарівної української народної казки. 
Прекрасно справились зі своїми ролями Суровець Юлія, Шалева Вікторія, Куций Микола, Грабова Анастасія, Личак Ліна, Бурбела Олена, Кусень Тарас та інші.
 Протягом Тижня дитячого читання також проводились різноманітні конкурси, казкові вікторини, літературні посиденьки. На завершення учасники театралізованого дійства та кращі читачі бібліотеки були нагороджені грамотами та солодощами.
Отож, шановні наші юні користувачі, бажаємо вам приємної зустрічі з мудрими книжками і сподіваємося, що відчуття свята та радості від спілкування з книгою надовго залишиться у ваших душах, а ви завжди відчуватимете себе бажаними гостями у храмі книг.

Немає коментарів:

Дописати коментар