18/03/2014

ШЕВЧЕНКОВА ПОЕЗІЯ ПАЛАЄ НЕЗГАСНИМ ВОГНЕМ

Вірші геніального українського поета Тараса Шевченка знають і люблять усі покоління людей, особливо, діти-школярі. Свої знання завжди актуальної поезії Кобзаря упродовж двох днів у центральній районній бібліотеці демонстрували учні молодших і старших класів шкіл і гімназії  Козови, а також позашкільних закладів.
– Двісті років минуло від того дня, коли українка-кріпачка дала світу генія, який не тільки не віддаляється, а все більше наближається до нас. Тому що всі ці роки незгасним вогнем усеперемагаючого патріотизму палахкотить мужня і ніжна Шевченкова поезія, – розпочала конкурс читців творів поета «Поезія Шевченка – то музика народної душі» бібліотекар читального залу бібліотеки для дітей Діана Дячишин.
Понад сто конкурсантів, виступи яких оцінювало компетентне журі, декламували твори Великого Кобзаря.
Свято естетики і насолоди подарували глядачам учасники драматичного гуртка «Лісова пісня» Козівської загальноосвітньої школи №2, керівником якого є Галина Зіновіївна Гладчук. Вони ставили інсценізацію п'єси Івана Тогобочного «Мати-наймичка» за однойменною поемою Тараса Шевченка.
На одному диханні глядачі зворушено, із захопленням споглядали дійство. Сльози, співпереживання разом з героями п'єси проніс чи не кожен глядач.
До дрібниць відшліфованою, вміло і чуттєво зіграною була кожна роль. А ще цей колектив дуже злагоджений і виглядає як одне ціле. Здається, що аматори вже не рік і не два гастролюють із виставами. Беззаперечно, у тому, що колектив такий гармонійний і злагоджений, є велика заслуга його керівника Галини Гладчук, а також самих театралів – учнів Козівської загальноосвітньої школи №2 Алли Лапуньки, Оксани Рокецької, Василини Павлюс, Олени Груб’як, Сергія Штокала, Юрія Вацлавського, Сергія Андрусишина та директора школи Богдана Йосиповича Шиліги, який зіграв одну з головних ролей.
 
 
 
 Директор центральної районної бібліотеки – голова журі – Любов Сказко висловила велику вдячність театралам, а також вручила грамоти керівнику колективу Галині Гладчук і кожному його учаснику зокрема. У подарунок колектив отримав ювілейне видання «Кобзаря» Шевченка і солодкі подарунки.
Щирими оплесками, грамотами, подарунками нагородили присутні у залі та члени журі і учасників зразкового театру-студії «Дивосвіт» (керівник Людмила Ткаченко).
Грамоти і «Кобзарі» отримали також усі переможці конкурсу. Володарями перших місць визнано учнів Козівської школи №1 Наталю Гарасівку та Олену Шевчик, Козівської загальноосвітньої школи №2 Олександра Пархуця та Уляну Сухарську, Козівської гімназії ім. В.Герети – Назара Тимчишина та Валентину Радь.
Під час конкурсу було визначено і кращих декламаторів. Це – Марта Забанджала, Оксана Каня, Уляна Павлюс, Оксана Костів, Соломія Репеха, Анастасія Михайлишин, Марта Івашків, Галина Магзер, Василина Легка, Віра і Марія Ковалишині.
 
 
 
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар