13/02/2018

ПОЕЗІЯ – КРАСА ЖИТТЯ ЗЕМНОГО

12 лютого 2018р. відбулося чергове засідання літературно-мистецької вітальні «Берегиня» під назвою «Поезія – краса життя земного», на якому зібралися поети Козівщини.

Поети дуже часто є філософами, які у своїх віршах відображають фрагменти дороги, які варто пройти і омити чистою сльозою. Щирі вірші – світлий реквієм за пережитим і нездійсненним, як невідворотне усвідомлення минущості й таїни вічності, як синівська сповідь перед Батьківщиною, минулими і прийдешніми поколіннями.
Справжній поет, наділений Божим даром, здатний зцілити зранену душу, збунтувати дух, вознести тіло на крилах слова.
Своїми поетичними думками ділилися: Петро та Галина Худко, Людмила Коляденко, Леонія Біла, Марія Ананова, Іван Карач, Мирон Юрчак, Інна Кінь, Степан та Майя Гладчуки, Ганна Назарків, Ярослава Штокало-Пархомчук, Іванна Ярема, Богдан Медвідь.
Слухаючи вірші поетів-земляків, мимоволі проводим аналогію з сьогоденням і абсолютно поглинаєм у рядки, у світ емоцій та ситуацій, які описуються. Крім віршів про родину, любов, кохання, природу, звучала громадянська поезія, духовно-патріотична, присвячена Героям Небесної Сотні.
Читання поезій супроводжувалося під музику, бо ніщо так не зворушує душу як поезія і музика. Музичні вітання дарували Степан і Майя Гладчуки, Мирон Юрчак.

У виконанні всіх присутніх в залі звучала коляда, українська та повстанська пісня. 

















Немає коментарів:

Дописати коментар