21/02/2018

ВІДРОДИСЯ, МОЯ МОВО, ЩОБ ЗВУЧАЛА В СЕРЦІ ЗНОВУ


Для кожного народу мова – найбільший скарб, віддзеркалення душі народу, його історії. 21 лютого відзначається Міжнародний день рідної мови. Історія свята, на жаль, має трагічний початок.
21 лютого 1952 року в Бангладеші влада жорстоко придушила демонстрацію протесту проти урядової заборони на використання бенгальської мови. Відтоді в Бангладеші цей день став днем полеглих за рідну мову. Минуло багато часу. Аж у 1999 році на Тридцятій сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО було прийнято Міжнародний день рідної мови, а починаючи з 21 лютого 2000 року цей день відзначають і в Україні.
З нагоди цього свята у Козівській районній бібліотеці для дітей з учнями 2 класу Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 вихователем продовженого дня Вірою Павленчак проведено поетичну карусель під назвою «Відродися, моя мово, щоб звучала в серці знову». Діти декламували поезію про українську мову, використовуючи літери з поданого слова, складали нові слова, до поданих слів добирали слова протилежні за значенням, а також проводили й інші мовні конкурси.  
У залі, до уваги присутніх було висвітлено книжкову виставку «Ми зачаровані тобою, рідна мово». З  книгами, що викладені на виставці, присутніх ознайомила бібліотекар Ірина Вовк, розповівши їм коротенький зміст кожної.
Весело та з користю провівши час, діти збагатили свої знання з української мови. Щоб краще знати її та розмовляти нею, потрібно збагачувати свій словниковий запас, а для цього потрібно багато читати.




Немає коментарів:

Дописати коментар