22/02/2018

МОВА – ДУХОВНИЙ СКАРБ НАЦІЇ

«Нації гордість, культура, престиж.
Мово моя – ти чарівна зірниця,
Що освітлює шлях в майбуття.
Ми з тобою ідемо в життя»

Мова – духовний скарб нації. Змалечку виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найдорожчий скарб і найцінніший дар нації – МОВА. Це не просто засіб людського спілкування, а те, що живе у наших серцях.
Кожного року 21 лютого увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято досить молоде. Воно було запроваджено у листопаді 1999 року згідно тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності. А починаючи з 21 лютого 2000 року, цей день відзначаємо і ми, українці.
Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.
Так, з нагоди цього свята у Теофіпільській бібліотеці-філії було проведено бесіду «Мова – духовний скарб нації». Участь у якій взяли учні 6 класу. Кругляк Анастасія зачитала перед присутніми  розповідь про значення української мови для кожного з нас.
Під час бесіди у дітей виникло ряд запитань, які разом обговорили. Українською мовою розмовляли наші діди та прадіди, а матері та бабусі співали колискові! Народ наш сміявся і плакав рідною мовою. 
Шануйте і любіть рідну мову, піклуйтеся про неї, захищайте, розкривайте для себе її велич й могутню силу. Збережіть її в усій чудовій красі для себе й наступних поколінь!
  
Галина Барилко,
бібліотекар Теофіпільської сільської бібліотеки-філії

Немає коментарів:

Дописати коментар