10/03/2017

ВИШИВАНА КАРТА ЗАВІТАЛА НА КОЗІВЩИНУ

Казначейство Козівського району з радістю та гордістю долучились до всеукраїнської акції «Вишивана моя Україна», щоб залишити частинку тепла та любові на спільній казначейській карті-вишиванці.
3 березня 2017 року працівники УДКСУ у Козівському районі прийняли естафету акції від колег з Бережанщини разом із підростаючим поколінням, своїми дітьми, та представниками обласного управління відвідали меморіальний комплекс «Небесної сотні».
Ця стела має виховне значення для майбутніх поколінь. Наші діти повинні розуміти, що мирне небо над головою коштує крові людської… Цей пам’ятник для нас, живих — в кожному рішенні, яке будемо приймати в житті, згадаймо очі батька та матері, чий син поліг за Україну.
Продовження свята відбулося в приміщенні Козівської районної бібліотеки. Під час ознайомлення з полотном «Вишивана моя Україна» казначеї району і присутні в залі із захопленням обговорювали з якою любов’ю та майстерністю покладений кожен стежок вишивки, якою багатою на візерунки є географія нашої держави. На полотні відображені традиції, звичаї та устрій всіх областей нашої держави і завдяки чудовій вишивці стерлися кордони між сходом і заходом, північчю і півднем.
Казначеї Козівщини поділились думками також про Козівську вишивку, зокрема відмітили майстриню-вишивальницю Мирославу Райтер. «Розгортаю життя, як сувій полотна» – так глибоко і проникливо відчуває вишивку наша вишивальниця Мирослава Райтер – борець за правду, волю та незалежність України. Ця мужня жінка провела на засланні багато років, і весь час вишивала. Бо це було її потребою, її життям, її зв’язком з рідною Батьківщиною.
Цей культурно-просвітницький захід став символом згуртованості та патріотизму не тільки казначейської спільноти, а й українського народу.

Управлінням Державної казначейської служби України у Козівському районі Тернопільської області зроблено історичний запис до рукописної книги «Літопис «Вишивана моя Україна» з найкращими побажаннями.





Немає коментарів:

Дописати коментар