15/03/2017

Є В ШЕВЧЕНКА НАРОДЖЕННЯ ДАТА, ДАТИ СМЕРТІ В ШЕВЧЕНКА НЕМА

Золотими літерами вписано ім’я славетного Кобзаря, великого сина українського народу, поета-революціонера Тараса Григоровича Шевченка в історію вітчизняної та світової літератури. Воно за правом посідає гідне місце серед імен великих геніїв людства, творчість яких стала цілющим джерелом розвитку національних культур, загальнолюдської цивілізації.
12 березня 2017 року в Теофіпільській бібліотеці-філії відбувся творчий конкурс, присвячений дню народження Тараса Шевченка. У конкурсі взяли участь учні 5-6 класу нашої школи.

За мету ми поставили поглибити знання про життєвий і творчий шлях Т.Г. Шевченка; розвивати творчі здібності, виховувати почуття любові та поваги до рідної мови, художнього слова, творчості Кобзаря.
Зал був прикрашений портретом Тараса Шевченка, організовано виставку літературних праць митця. Учасники, розділені на дві команди пройшли 9 конкурсів, таких як: біографія Кобзаря, літературна спадщина поета, реставратор, відгадка назви твору, конкурс глядачів на кращого декламатора поезій Тараса Шевченка, живописних справ майстер,  автопортрет, слово про генія. Всі учасники заходу були активними і творчими.  Перемогла команда Максима Тибіня.

Шевченко – це наша душа, наша мудрість, це наша сила. Які б нещастя і муки не звалювались на долю нашого народу, він вистоїть, якщо буде з нами Тарас Шевченко, його заповіт. Нехай же в кожній хаті на чільному місці лежить «Кобзар», хай у кожній світлиці заквітне портрет Шевченка, щоб слово Тарасове світило старому і малому, щоб слово його не забуте і нині вічно ходило  Україною.  
Бібліотекар Теофіпільської сільської бібліотеки-філії

Галина Барилко






Немає коментарів:

Дописати коментар