14/12/2017

БЮЛЕТЕНЬ НОВИХ НАДХОДЖЕНЬ В КОЗІВСЬКУ ЦБС ЗА ГРУДЕНЬ 2017 РОКУ

Шановні читачі! Пропонуємо Вам ознайомитись з новими виданнями, які надійшли у бібліотеки Козівського району в грудні 2017 року.



Кури, А. Продавец грез [Текст] / пер. с порт. И. Бабкина. – Х.: Книжный Клуб «Клуб Семейного Досуга»; Белгород: ООО «Книжный клуб «Клуб семейного досуга», 2010. – 368 с.
Сучасна філософська притча від феноменально популярного бразильського письменника, вченого, психотерапевта Августо Кури.
Загадковий персонаж з’являється на вашому життєвому шляху та заявляє, що ми живемо у велитенській божевільні, де нормальні люди вважаються хворими й навпаки. Кожен хоче, щоб його життя було сповнене надзвичайних почуттів, проте де їх знайти в умовах сучасного суспільства? Дехто заплатить за мрію надто дорого, можливо, власним життям…

Дашвар, Л. Покров [Текст] : роман / Дашвар Люко. – Х.: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвіцлля», 2017. – 384 с.
Автор роману пише гостро неможливо не співчувати її героям, як неможливо не звернути увагу на гострі, болючі, неоднозначні питання, які порушує письменниця…
 Ніч проти 30 листопада 2013 року багато чого змінює і в житті країни, і в долі киянки Мар’яни Озерової. Виснажливі чергування на Майдані, зникнення коханої людини та пошуки нащадків у сьомому коліні славного козака Яреми Дороша. Про все Ви дізнаєтесь прочитавши цю книгу.

Фіалко, Н. Кохання з першого погляду [Текст] / Ніна Фіалко. – Т.: Навчальна книга – Богдан, 2016. – 296 с.
У романі «Кохання з першого погляду» тернопільська авторка Ніна Фіалко змальовує життя сучасної молоді, яка, будучи незадоволеною своїм становищем на рідній землі, шукає щастя за кордоном. Сюжет наповнений багатьма життєвими віражами у людських долях, тому захоплює з першої сторінки і не відпускає до останньої. Роман читається легко і залишає враження для роздумів.

Малярчук, Т. Забуття [Текст] : роман /Таня Малярчук. – Л.: Вид-во Старого Лева, 2016. – 256 с.
Скільки людських життів пішло в забуття. Їх неможливо дістати, хіба що хтось із живих відчує нагальну потребу згадувати. У цьому романі тим славетним забуттям є В’ячеслав Липинський, український історик польського походження, філософ і невдалий політик, засновник українського монархізму. Авторка вкладає розповідь про цього чоловіка в уста молодої жінки, героїні роману, нашої сучасності, котра досліджує минуле.

Калитко, К. Земля Загублених, або Маленькі страшні казки [Текст] : оповідання / Катерина Калитко. – Л.: Вид-во Старого Лева, 2017. – 224 с.
Земля Загублених виникла для того, щоб люди, витіснені з «нормального» світу, мали куди піти. Люди цього малого світу – так чи інакше родичі, так чи інакше повторюють долі одне одного. Ця книжка в ритмі дихання – про них. Кожна історія – як міст через воду, щоб пройти і навчитися дихати в унісон з іншими.

Шкляр, В.
Троща [Текст] : роман / Василь Шкляр. – Х.: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля». 2017. – 417 с.
Для нього, відчайдушного вояка УПА, війна вже минула, проте боротьба триває у невгамовному серці. Минуле накочується з новою силою, щоб він постав перед розгадкою таємниці, перш ніж розпочати нове життя. Доля всміхається йому очима коханої жінки, але не приносить душевного спокою. Він – воїн, і ця битва – на все життя…

Лем, С.
Едем. Соляріс. Непереможний [Текст] / С. Лем; пер. з пол. – Т.: Богдан, 2016. – 768 с. – (серія «П’ятикнижжя Лемове»).
Книга для любителів науково-фантастичного жанру.

Нотомб, А.
Подив і тремтіння [Текст] : роман / Амелі Нотомб; переклад із фр. Віктора Шовкуна. – Л.: Вид-во Старого Лева, 2017. – 128 с.
В основі роману – глибокий конфлікт двох традицій і культур: Сходу і Заходу. Героїня працює в токійській компанії. Дівчина робить спроби приносити користь, але ментальне провалля, яке пролягло між нею й роботодавцями, постійно призводить до неприємностей.

Топська, Н.
Батько українського театру [Текст] / Н. Топська. – К.: ТОВ «Книжкова база «Альфа», 2017. – 64 с.
Книга розповідає про життя Марка Кропивницького – видатного драматурга і рижисера, керівника й організатора театральних труп, композитора, музиканта, поета, актора. Мистецький шлях Кропивницького є прикладом високого професіоналізму, громадського подвигу і самовідданого служіння національному культурному відродженню.

Топська, Н.
Зачарована квітами [Текст] / Н. Топська. – К.: ТОВ «Книжкова база «Альфа», 2017. – 64 с.
Книга розповідає про життя видатної художниці Катерини Білокур, котра своїми полотнами виспівала дивовижну красу України. Її доля не скупилася на випробування. Утім навіть у найскрутніші миті не відмовилася від свого покликання, невтомно працюючи, породжуючи власний, феноменальний квітковий всесвіт. Видання адресоване усім, хто кохається в українському мистецтві.

Ульяненко, О.
Сині тіні [Текст] : роман / О. Ульяненко; худож.-оформлювач Д. О. Самойленко. – Х.: Бібколектор, 2017. – 282 с.
У романі «Сині тіні» розповідається про тіньовий бік бізнесу. «Куди б ти не перевів погляд, – пише Олесь Ульяненко, – ти можеш, не маючи совісті, а маючи меткий практичний розум, уміння рахувати, використовуючи психологію і вдачу крадія, вийти, як не крути, в люди». Саме так і жив головний герой цього твору – вбивав, зраджував, отруював атмосферу навколо себе і кайфував від власної безкарності. Але дечого він не врахував – що над нами є Бог, чиї жорна мелють помалу, зате певно…

Дяченки М. та С.
Магам можна все [Текст] : роман / Марина Сергій Дяченки; пер. з рос. Я. В. Житіна; худож.-оформлювач Н.С. Галавур. – К.: ДОВЖЕНКО БУКС, 2017. – 347 с.
Магам, як відомо, можна все, особливо коли в мага є Кореневе Заклинання Кари, проти якого безсилий будь-хто. Але справа навіть не в тому, що його супротивник теж маг, він дуже могутній і вже мільйон років удосконалює свою магічну майстерність, а в тому, що в битву втрутилась любов…

Дяченки М. та С.
Королівська обіцянка [Текст] : роман / Марина та Сергій Дяченки; худож.-оформл. Н.С. Главур. – Х.: Фоліо, 2017. – 284 с.: іл. – (Світи Марини та Сергія Дяченків).
Головна героїня несподівано для себе знову потрапляє у чарівне Королівство, доля якого напряму залежить і від неї. Чи не злякається дівчинка, хоч вона і маг дороги, караколомних небезпечних пригод, що на неї чекають у світі, звідки немає вороття...

Винничук, Ю. П.
Діви ночі [Текст] / Ю. П. Винничук; худож-оформлювач В. М. Карасик. – К.: ДОВЖЕНКО БУКС, 2017. – 314 с.
Повість «Діви ночі» – один з найвідоміших бестселерів української літератури. Події книги розгортаються у 1978 році. Герой повертається з армії і з головою поринає у шалений вир життя – такого, якого він ще не знав. «Фарцовки», друзі-сутенери, проститутки, стара пані, що у своїй «школі» готує дівчат для певних послуг, - за всім цим світом герой спочатку споглядає. Але швидко стає у ньому «своїм»…

Вийти з пітьми [Текст] : Парадигма попередження соціально-економічного колапсу в Україні / Рец. П.З. гуцал, С.М. Пивак. – Тернопіль: ФОП Паляниця, 2017. – 232 с.
У книзі представлено біографічний та політично-психологічний нарис про пошук науковцем, бізнесменом, політиком та громадським діячем А. Пешком виходу України з багатоаспектної кризи. Очима автора розкрито проблеми становлення державності та економіки, моралі й духовності в їх взаємозв’язку та під різними кутами зору.

Реабілітовані історією. Тернопільська область. Книга четверта [Текст] / Упор. О.Г. Бажан, П.З. Гуцал, Л.М. Кіт. – Тернопіль: ТзОВ «Терно-Граф», 2016. – 528 с.,іл.
Четверта книга про терор і репресії на Тернопільщині комуністичного режиму продовжує науково-документальну серію «Реабілітовані історією», що виходить в Україні. В книзі публікуються вперше оригінальні архівні документи, вміщені спогади репресованих, нариси і статті про відомих і маловідомих досі уродженців Тернопільського краю, котрі були заарештовані та ув’язнені за політичними мотивами в радянський період. Основний зміст книги- мартиролог невинних жертв репресій, вихідців з Підволочиського, Підгаєцького і Теребовлянського районів Тернопільської області. Книга адресується всім, хто хоче знати правду про політичний терор в СРСР, про національно-визвольну боротьбу в Україні, про співвітчизників – жертв репресій комуністичної влади.

Кралюк, П.
Богдан Хмельницький: легенда і людина [Текст] / П. Кралюк. – Х.: Фоліо, 2017. – 282 с.: іл.
У цій книзі йдеться про гетьмана Богдана-Зіновія Хмельницького. Але це не є традиційна біографія, а відображення його діяльності як у широкому геополітичному контексті, так і в контексті подій на українських землях першої половини й середини ХІІ ст. Також розглядається питання про те, які реальні наслідки мала Хмельниччина для українських земель і для Європи загалом.

Для любителів поезії:

Баліцька, М.
Мандрівка з Янголом [Текст] / М. Баліцька. – Тернопіль: ТОВ «Терно-граф», 2016. – 144 с.
Лещишин, О.
Ти знов прийшла [Текст] / О. Лещишин. – Тернопіль: ТОВ «Терно-граф», 2016. – 80 с.
Дурда, Б.
Ріка життя [Текст] / Б. Дурда. – Тернопіль: Підручники і Д84         посібники, 2003. – 128 с.
Дурда, Б.
Лабіринти долі [Текст] / Б. Дурда. – Тернопіль: Підручники і посібники, 2006. – 144 с.
Сорока, П.
Духовний рубаят [Текст] / П. Сорока. – Тернопіль: Тайп, 2017. – 104 с.


Немає коментарів:

Дописати коментар