12/03/2016

НІЖНО ВПЛІТАЄТЬСЯ В ГОМІН ДНІПРА ДОБРЕ І ЩИРЕ ШЕВЧЕНКОВЕ СЛОВО

Під такою назвою в приміщенні  Кривенської школи відбувся літературно-тематичний вечір приурочений 202-річниці з дня народження Т.Г. Шевченка.

Молитвою відкрив програму вечора сільський хор під керівництвом Олега Івасіва. Потім у виконанні хору звучать нетлінні твори Шевченка «Реве та стогне Дніпр широкий», «По діброві вітер виє», «Ой літа орел», «За широким, за Дніпром», «Як у Цареграді» та «Єднаймося любо родино».
Разом з ведучими вечора Іриною Фурдела, Василем Підгребля, Катериною Біяк присутні пройшли життєвими шляхами Великого Кобзаря, потім передали слово найменшим учасникам учням 1-4 класів. Діти вдягнуті у національні костюми, віночки, стрічки вплетені у коси, українське намисто, – все це пробуджувало гордість за Україну, і за наше підростаючи покоління. Учні декламували вірші, заспівали пісні «Уклін тобі, Тарасе», «Садок вишневий коло хати», «Зацвіла в долині..», «Червона калина», «Разом і до кінця», «Як у нас на Україні».
Учасники драмгуртка під керівництвом Біяк Н.В. та Пятночко О.Т. показали інсценізовані уривки з творів Т. Шевченка «Тополя» учні 5 кл, «Широкій світ» та «Залізні стовпи» учні 8-9 кл.

Наше село багато талановитими людьми: Шанайда Ганна прочитала свою поезію «Сльози матері», а пісню «Люблю Україну» (слова і музика Михайла Кожуха) виконали Марія Бабій та автор пісні.
 «Музика народна, слова Тараса Шевченка», оте знакове поєднання не раз звучало того дня на сцені з уст ведучих, чи не тому, що сила генія Кобзаря саме у нерозривному зв’язку з простим людом, глибинним духовним корінням українства.
І ось вечір підходить до кінця – хор виконує Шевченків «Заповіт» разом з усіма присутніми в залі.

У бібліотеці була представлена книжково-ілюстрована виставка присвячена життю та творчості Великого Кобзаря «Тарас Шевченко – пророк, геній і дух України».
Надія Асатрян,
бібліотекар Кривенської бібліотеки-філії




Немає коментарів:

Дописати коментар