24/03/2016

ЕКСКУРСІЯ В «ПРИТУЛОК МУДРОСТІ»

Дитинство – це той неповторний час, коли мала людина відкриває для себе світ, коли в ній жевріє іскринка творчості, а саме життя є стихією гри, що для дитини – найсерйозніше заняття. Саме добра дитяча книга відіграє важливу роль в житті дитини.
23 березня в Теофіпільську бібліотеку-філію завітали наймолодші читачі нашого села – вихованці старшої групи дитячого садочка «Барвінок». 

Своїх вихованців  на перше знайомство з бібліотекою привели вихователі садочка Кривко Тетяна Іванівна та Амброз Ірина Іванівна.
Спілкуючись з дітьми , я зрозуміла, що багато хто вже знає букви, обожнює коли їм читають книжки, знають казкових героїв. Приємно було дізнатись і те, що батьки їм купляють книги, виписують дитячу пресу. Прищепити дітям любов до книги, виховувати в дітей потребу до читання, дбайливе ставлення до книги допомагають вихователі садочка.
Побачивши таку велику кількість книг, здивуванню дітей не було меж. Запитання лилися струмочком. Маленькі «чомучки» хотіли знати все і одразу. Свою розповідь для дітей побудувала на тому, що книга – це мудрий друг, який не вміючи говорити, розказує про незвичайні пригоди і подорожі, про навколишній світ, про різні чудеса. Розповідь була і про те, як в давнину бібліотеки називалися «Аптеками душі» або «Притулками мудрості».
А як же свято без подарунків? Тому активістами бібліотеки було підготовлено для дітей подарункові розгортки з збірочкою розмальовок казкових героїв, яких вони назвали всі безпомилково.
Екскурсія бібліотекою підходила до завершення. На кінець зустрічі Арсен Лішнянський виявив бажання заспівати пісню  Андрія Скрябіна  «Мам…». Всі були приємно вражені.

Ти можеш із другом своїм посваритись,
І навіть образившись тиждень мовчать,
А книжка не сердиться, книжка не злиться,
Вона лише добра буде навчать.
Всі  діти  дружно пообіцяли, що переступивши поріг школи, вивчивши абетку,  стануть активними читачами нашої бібліотеки.
Барилко Галина,
бібліотекар с. Теофіпілка





Немає коментарів:

Дописати коментар