23/03/2016

ПОЕТИЧНА МАЙСТЕРНЯ «НА СТРУНАХ СЛОВА»

21 березня у приміщенні районної бібліотеки для дітей відбулася поетична майстерня до Всесвітнього дня поезії «На струнах слова», учасникам якої були вихованці літературного гуртка Козівського БДЮТ (керівник Павленчак В.В.).
В ході творчої майстерні гуртківців дізнались, що за ініціативою ЮНЕСКО в 1999 році було встановлено святкування Всесвітнього дня поезії.

В поетичних читаннях пролунали вірші Ліни Костенко, якій виповнилось 86 років, вірші Т.Г. Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка, Василя Симоненка.
Своєю творчістю поділилися і вихованці літературного гуртка, які нещодавно навчилися створювати власні вірші. Юні поети розповідали про те, що саме надихає їх на створення віршів, як обирають тематику для свого витвору, як підбирають риму до того чи іншого слова.
Ірина Лазарчук – заступник директора Козівської ЦБС по роботі з дітьми запропонувала дітям ознайомитися зі словником рим української мови, виставкою книг поетів рідного краю.
Поетична майстерня зібрала дітей, яким небайдуже поетичне слово, які мають той дивний дар, що примушує звичайні слова звучати по-новому, інакше, від яких у людей сильніше б’ється серце і захоплює дихання.

То ж юні поети вітають усіх з чудовим днем поезії. Нехай слово, рима і мелодія наповнюють ваші серця натхненням, добром, надією, вірою, любов’ю, а світ навколо себе роблять кращим. Хай живе вічна і прекрасна поезія!




Немає коментарів:

Дописати коментар