18/01/2021

КУМЕДНЕ ТА ДОБРЕ ВЕДМЕЖА (18 січня – день Вінні-Пуха)


18 січня проводять День Вінні Пуха. Свято було створено, щоб вшанувати автора дитячих книжок-історій, який створив Вінні-Пуха та його друзів. Алан Александр Мілн народився 18 січня 1882 року в Хампстед, Лондон, Великобританія.

Алан Мілн усе своє життя відстоював думку: він не дитячий письменник, а його історії про Вінні-Пуха – історії не для дітей, а про дітей, які живуть всередині кожного з нас.

Ернест Шепард, автор перших ілюстрацій до книг Мілна, теж не бачив себе у дитячій літературі, а прагнув створювати політичні карикатури.

Багато років долі Мілна і Шепарда перетиналися: вони в один і той самий період співпрацювали з журналом «Панч», обидва служили в армії під час першої світової війни, але весь цей час не були знайомі особисто. Зрештою, життя таки звело цих двох талановитих людей.


Цікаво, що прототипом Вінні-Пуха стала реальна іграшка, яку подарували сину Мілна на перший день народження. А гра, в яку грався Мілн із сином, стала основою для історій про пригоди Вінні-Пуха та його друзів.


У 1926 році вийшла перша повна казка про пригоди «Вінні-Пуха» з ілюстраціями Шепарда.


Слава, яку їм обом принесла історія про це ведмежа, затьмарила усі їхні попередні досягнення.

Немає коментарів:

Дописати коментар