25/02/2021

ДОВГО ЩИРИМИ СИМИ СЛОВАМИ ДО ЛЮДЕЙ ПРОМОВЛЯТИМУ Я… 25 лютого – 150 років від дня народження Лесі Українки

До 150-річчя від дня народження Лесі Українки – поетеси, драматурга та громадсько-політичного діяча в читальній залі Центральної публічної бібліотеки представлено виставку, що знайомить відвідувачів зі сторінками життя і творчості славетної поетеси.

Виставка представляє 1376-сторінкове видання: Леся Українка «Усі твори в одному томі». У книжці вперше в історії української літератури вміщено всю відому творчу спадщину Лесі Українки, яка спромоглася напрочуд сильно відтворити могутніх дух свого народу.

Збірка «Нехай мої струни лунають…» складається із семи розділів, назви до яких дібрано за рядками творів Лесі Українки, що розкривають ідейно-тематичну наповнюваність уміщених текстів.

Книга А. Костенко «Леся Українка» (Життя видатних людей) розповідає про багатогранність легендарної постаті, дає вдале поєднання відомої повісті А. Костенка з листами та іншими документальними матеріалами, пов’язаними із життям і творчістю великої поетеси.

Книжка М. Кармазіна «Леся Українка» побудована на основі документальних матеріалів, висвітлює непростий життєвий і творчий шлях Лесі Українки, суперечливий процес її становлення як української письменниці в умовах імперської дійсності.

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати виставку, яка діятиме до 3 березня в Центральній публічній бібліотеці.






Немає коментарів:

Дописати коментар