14/02/2021

ПОДАРОВАНІ КНИГИ



14 лютого Міжнародний день дарування книг.

Це добровільна ініціатива, започаткована у 2012 році американкою Еммі Бродмур. Вона спрямована на підвищення інтересу та доступу до книг і бібліотек.

Мета Міжнародного дня дарування книг – надихнути людей по всьому світу подарувати 14 лютого книгу – бібліотеці, другу, членам родини. Вважається, що у цей  день мають об'єднатися і ті, хто дарує книги, і ті, хто прищеплює любов до читання.

Адже книга – один із найцінніших винаходів людства, вона сіє правду, добро, любов; вона дасть нам відповіді на всі запитання і гарну пораду; навчить жити, любити і працювати заради щастя народу, заради самих себе і своїх рідних. Сьогодні без книги ми не можемо уявити своє життя, бо вона — постійний супутник, найкращий порадник у всіх життєвих ситуаціях і для малечі, і для школяра, і для зрілої, досвідченої людини. Недарма в народі кажуть: «Хто багато читає, той багато знає». Частіше заглядайте до скарбниці духовності — книг, з яких б'є невичерпне джерело мудрості.

Нашій бібліотеці теж було подаровано в цей день нові книги з якими ви, шановні користувачі, зможете ознайомитесь.

У вогняному кільці. Оборона Луганського аеропорту / Сергій Глотков, Анастасія Глоткова, Анастасія Воронова; Юрій Руденко, Дмитро Путята; худож.-оформлювач В.М. Карасик. – Х.: Фоліо, 2018. – 540 с.: іл.

Ця книга — результат першої в Україні спроби зібрати та проаналізувати свідчення безпосередніх учасників однієї з найгероїчніших і найтрагічніших операцій початку російсько-української війни, що досі лишається маловідомою для більшості українців. У документальній хроніці описуються події, пов’язані з обороною міжнародного аеропорту «Луганськ» та прилеглих населених пунктів (квітень — початок вересня 2014 року), а також події, що передували окупації Луганська (зима — весна 2013—2014 років). Команда волонтерів зібрала спогади понад 140 учасників та очевидців тих подій — військових, волонтерів, місцевих мешканців, працівників міліції та аеропорту, медиків, — а також унікальні фотографії та картосхеми, що ілюструють військові операції, які відбувалися навколо летовища. Книга містить коментарі військових дослідників, офіцерів та експертів із аналізом основних подій, а також перелік загиблих українських бійців із різних підрозділів.

Лайко Сергій. Аеропорт / Сергій Лайко. – К.: Брайт Старт Паблішин, 2015. – 314 с.

Книга художній вимисел, заснований на реальних фактах. У книзі багато персонажів, багато переплетених драматичних сюжетних ліній. Роман не тільки про війну. Він і про любов, про зраду, пристрасть, ненависть, лють, ніжність, відвагу, біль і смерть.

Ковалевський, А. Время оборотней / предисл. А. Кокотюхи. – Х.: Книжный клуб «Клуб Семейного Досуга», 2010. – 272 с.

Круїзна яхта з дочкою українського мультимільйонера та її молодим чоловіком на борту безслідно зникає десь на островах Мальдівського архіпелагу. Викрадення?! Невже за цим стоїть кровожерлива банда «перевертнів у пагонах»? Ви про це дізнаєтесь прочитавши книгу.

Ибрагимбеков, Р. Кочевник : роман-притча / Р. Ибрагимбеков. – СПб.: Амфора, 2006. – 238 с.

Роман-притча про любов, дружбу, вірність обов’язку побудована на реальних подіях, які відбуваються на казаській землі ХVІІІ століття.

Меднікова, М. Зірка / М. Меднікова. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2006. – 192 с.

У романі карколомно закручена інтрига – переплетення доль усіх без винятку героїв. Сюжет книги тримає читача в постійній напрузі.

Камерон, Б. Життя і мета собаки: роман / Брюс Камерон; пер з англ. Г. Яновської. – Харків: Книжковий Клуб «Клуб Сімейного Дозвілля», 2017. – 240 с.

Зворушлива історія про пса, який живе вічно, народжуючись знов і знов. Душа собаки намагається зрозуміти сенс дружби і самопожертви, причину людської жорстокості і ціну відданої любові людини і тварини, яка не закінчується із смертю.

Бекет, С. Ноулз, Л. Строптивая красавица. Песня без слов : Романи / С. Бекет,  Л. Ноулз; пер. з  англ. С. Шестерньовой. – М.: ООО «Издательство АСТ», 2001. – 320 с.

Книга про любов, інтриги, вміння поступатися.

Маккалоу, К. Поющие в терновнике : Роман / К. Маккалоу; пер. з англ. Н.Галь. – М.: ОЛМА-ПРЕСС, 1993. – 640 с.

Романтична сага про три покоління австралійської сім’ї, які важко шукають своє щастя.

Амонашвілі, Ш. Педагогічні притчі / Шалва Амонашвілі. – Х.: ВД «ШКОЛА», 2017. – 272 с.

Збірка містить притчі видатного педагога, доктора психологічних наук і просто Вчителя від Бога - Шалва Амонашвілі, всесвітньо відомого поширювача ідей гуманної педагогіки. Він рекомендує педагогіку пройняту любов’ю до дитини, прийняття її такою, якою вона є.

Браун, Ден. Происхождение : роман / Ден Браун. – М.: Изд-во АСТ, 2016. – 576 с.

В книзі уявлення про світ, які дають уявлення про два головних питання, які хвилюють людство протягом всієї історії: Звідки ми? Що нас чекає?

Наварро, Х. Тайна Святой Плащаницы / Х. Наварро. – Х.: Книжный Клуб «Клуб Семейного Досуга», 2006. – 479 с.

Дана книга це історія самопожертви християн, трагічна і захоплююча.

Антонич, Богдан-Ігор. Зелена Євангелія : поезія, драматургія, проза, статті / упоряд., передм., прим. Д.В. Павличка, художнє оформ. М.С. Пшінки. – К.: Веселка, 2009. – 463 с.

До цієї книжки увійшли майже всі відомі на сьогодні твори видатного митця Богдана-Ігоря Антонича (1909-1937). Пошук нових для української поезії тем і нової форми, неперевершені ліричні мініатюри, релігійні вірші та безпосередні відгуки на політичні події тридцятих років.

Пироги. Запіканки. Піци / Ред.-уклад. С. М. Заготова. – Д.: Сталкер, 2003. – 304 с.:іл.

Дане видання буде цікавим для любителів випічки. Читачам пропонується безліч найрізноманітніших рецептів – як сучасних, так і старовинних, вітчизняних та запозичених з інших іноземних кухонь.

Специи и приправы. Сделай вкус любого блюда неповторимым и оригинальным /  автор Карплюк Т. – Видавництво «Віват» Серія книг «Корисна книга», 220 с.

Любите побалувати себе кулінарними «родзинками»? Хочете здивувати близьких і друзів оригінальними стравами? Тоді швидше приступайте до читання цієї книги! Зовсім скоро ви дізнаєтеся, як за допомогою одних тільки спецій і приправ перетворити звичні страви в самобутні кулінарні шедеври. На сторінках цього видання зібрані характеристики типових і рідкісних спецій і приправ, поради та протипоказання щодо їх застосування, а також безліч рецептів. Всі інгредієнти, які вам знадобляться, доступні, а страви прості в приготуванні. Смачного!

Вакуленко, П. У царстві коралів / П. Вакуленко. – Аделаїда-Мельбурн: «Австраліяна», 1977. – 38 с.

Дана книга розповідає про великий кораловий риф, який знаходиться в Австралії Грейт Бар’єр Риф. По цілій довжині рифу є багато коралів кожен окремий з них має свою властиву будову й забарвлення та певний вид. Між коралами живуть різноманітні морські створіння, риби, молюски, а на поверхні квітуча природа та багатий пташинний і тваринний світ.

Вакуленко, П. Романтика і дикі квіти / П. Вакуленко. – Українське Видавництво Австраліяна Аделаїда, 1987. – 48 с.

Розмова в цій книжці головним чином навколо диких квітів, польових та лісових , які ростуть на величезних просторах Австралії. Химерної форми листя, яскраві кольори, велика різноманітність видів. Яскраві фотографії доповнюють книгу інформацією про природу Австралії.

«Подаруй бібліотеці сучасну книгу». Приєднуйтесь до акції! Не залишайтесь байдужими – бібліотеці потрібні нові книги! Добрі справи робити приємно! Щиро вдячні за подарунки!

В Міжнародний день дарування книги дякуємо усім, хто долучився до нашої щорічної акції «Подаруй бібліотеці книгу».

Немає коментарів:

Дописати коментар