25/02/2021

ВІДЛУННЯ МАЙДАНУ

 

20 лютого в Центральній публічній бібліотеці Козівської селищної ради в знак шани і поваги до безсмертного подвигу Героїв Небесної сотні відбулася зустріч-спогад «Відлуння Майдану».

Захід проведено спільно з Козівським громадським формуванням «Самооборона Козівщини», в якому взяли участь учасники Революції Гідності, які були в Києві на Майдані та виходили з протестами на площу Козови.

Розпочався він покладанням квітів до стели Небесної сотні та молебнем отця Омеляна, котрий своєю молитвою неодноразово оберігав протестувальників на Майдані  у найважчі хвилини.

В програмі заходу демонструвались світлини «Козівчани на Майдані» з архіву Остапа Грицая, учасника революції Гідності та Свободи, ветерана АТО, відео- ролики з початку Революції Гідності у нашому містечку та наших земляків на Майдані в Києві.

А також звучала поезія місцевих поетів Петра Худка та Людмили Коляденко, пісні у виконанні Анастасії Бойко, Олексія Пітури, Наталі Любінської та Ігоря Коханівського.

Та головними були спогади очевидців Петра Репели, Степана Шкарабана, Остапа Грицая, Андрія Василика, Степана Андрійчука та інших учасників подій семирічної давності, що змусили наші серця ще раз відчути той біль, сум і сподівання на краще життя.

Вічна слава Героям!..

























Немає коментарів:

Дописати коментар