04/02/2021

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ЧИТАННЯ ВГОЛОС (3 лютого)

 

3 лютого – World Read Aloud Day – Всесвітній день читання вголос.

Таку традицію ввела американська некомерційна організація «LitWorld» у рамках руху за грамотність. У цей день відбувається багато заходів, щоб показати світові, що кожна людина має право на читання і письмове викладення своєї думки. Цю соціально-культурну акцію підтримують бібліотеки, школи та університети більш ніж у 100 країнах світу. До неї долучається все більше відомих особистостей, щоб показати вагу пізнання інформації через книгу. 

Ми живемо в сучасному світі в добу технологій, які дуже стрімко розвиваються та захоплюють усі сфери нашого життя. Як часто ми бачимо дитину, яка не відриває очей від екрана смартфона чи планшета – у парку, в кафе, у дворі біля дому, у транспорті. Читаючи більше книжок, діти отримують шанс відкрити для себе нові ідеї та цілі світи, про існування яких вони навіть не здогадувалися.

Всесвітній день читання вголос відбувся в Козівській центральній бібліотеці в його рамках працівники  читали  книги вголос разом із друзями, обговорювали зміст творів, учасники  ділитися враженнями та думками стосовно прочитаного. В цілому, проведення даного дня має надихати  більше читати і спілкуватися між собою.

Пропонуємо вам разом з нами приєднатися до цієї чудової ідеї і подарувати своїм друзям, знайомим, рідним або колегам радість спілкування з книгою.

Немає коментарів:

Дописати коментар